ЕС увеличава хуманитарната помощ за Газа. 27-те лидери на страните от

...
ЕС увеличава хуманитарната помощ за Газа. 27-те лидери на страните от
Коментари Харесай

ЕС увеличава хуманитарната помощ за Газа

ЕС усилва филантропичната помощ за Газа. 27-те водачи на страните от Европейски Съюз излязоха с обща позиция за обстановката в Близкия изток.

В документа споделя, че
Европейският съюз осъжда по допустимо най-категоричен метод „ Хамас “
и неговите брутални и безразборни терористични офанзиви в Израел и надълбоко съжалява за загубата на човешки животи.

“Няма опрощение за терора. Силно подчертаваме правото на Израел да се пази в сходство с филантропичното и интернационалното право пред лицето на такива насилствени и безразборни офанзиви. Отново подчертаваме значимостта да се подсигурява отбраната на всички цивилни когато и да е в сходство с интернационалното филантропично право ”, се споделя в декларацията.
Европейски Съюз приканва „ Хамас “ неотложно да освободи всички заложници
без никакви предварителни условия и акцентира значимостта на даването на незабавна филантропична помощ.

“ЕС е подготвен да продължи да поддържа най-нуждаещите се цивилни в Газа в съгласуваност с сътрудниците, като подсигуряваме, че терористичните организации няма да злоупотребяват с тази помощ ”, написа още в общата позицията.

Снощи Европейска комисия разгласи, че
неотложно утроява филантропичната помощ за Газа до над 75 милиона евро.
Това стана след диалози сред ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен и генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

Комисарят, отговарящ за филантропичната помощ, Ленарчич сподели: „ Европейска комисия прави всичко по силите си, с цел да даде филантропична поддръжка на цивилните в линията Газа. Това утрояване на филантропичната помощ от Европейски Съюз ще помогне да се подсигурява, че цивилните в Газа могат да бъдат снабдени с нужните съществени потребности. От значително значение е да се обезпечи безвреден и безграничен достъп за филантропична помощ ”.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел привиква изключителна видеоконферентна среща на върха на водачите от Европейски Съюз във вторник. Очаква се 27-те страни да обсъдят обединен курс на деяние на Европейски Съюз по отношение на спора в Близкия изток.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР